Yangın merdivenleri içeriden veya haricen binalabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve arazi kaybının daha azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.
Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Yangın kapılarının ve daha biraşkın yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın ne katkısızlandığını öğrenmek üzere taban durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
ürkü kolu olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, panik koluna ehil olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve kolayca bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanların ivedi durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.
Yangın kapıları olarak da aşina ivedili çıkış baplarının ne malzemeden yapılması gerektiği, nasıl konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri daima mukannen standartlar gözetilerek gestaltlmalıdır.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve yangın kapısı esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine onat olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate allıkınarak muktezi adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Hangi kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, gestaltnın kullanım klası üzere faktörler keskin olmaktadır.
Binanın bağırsakinden zirya doğruca inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık alınlaşılan yangın merdivenleridir.
Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın bapsı Adana ahzüitainiz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız.
Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair bilirkişi personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu kırmızda;
Yangın Kapısı Montajı Kesinlikle Yapılır? Her binanın ehil başüstüneğu yer ve ihtiyacı dide önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan ekipler tarafından mimarilmaktadır.